Bijeenkomst

Jij eet toch ook graag van een schoon bord?

Op 14 juni deelt Koeien & Kansen melkveehouder Geert Stevens in Holten zijn praktijkkennis over bewust bemesten. Op de droge zandgrond waar Geert boert is efficiënt en effectief weiden een uitdaging. Zo bemest hij bewust, zodat de juiste hoeveelheid stikstof op het juiste moment in het gras terecht komt en niet uitspoelt naar het oppervlaktewater.

Organisator Delta Agrarisch Waterbeheer
Datum

vr 14 juni 2024 13:00 tot 16:00

Locatie Geert Stevens, Sangeldijk 10, Holten

Smakelijk eten, goed melken

Geert zaait kruidenrijk grasland in omdat zijn koeien er smakelijk van eten en goed van melken. Kruidenrijk grasland is beter bestand tegen droogte. Geert meet wekelijks zijn (weide)percelen met een graslandhoogtemeter om grip te krijgen op de grasgroei. In samenwerking met het waterschap is er een stuw in de sloot geplaatst om water beter vast te houden in de bodem. Met een peilbuis en bodemsensoren krijgt Stevens inzicht in het vochtgehalte en waterkwantiteit in de bodem. Zo beregent hij op tijd en voorkomt een verdroogde grasmat.

DAW demobedrijf

Zijn inzichten en ervaringen deelt Geert Stevens als DAW demobedrijf geregeld met andere boeren en belangstellenden. Op vrijdag 14 juni is er weer een bijeenkomst op zijn melkveebedrijf in het Overijsselse Holten. Zwier van der Vegte, Herman Krebbers en Colin Dekker (WUR) sluiten aan. Zij geven een toelichting vanuit onderzoek op de praktijkervaringen van Geert.


Klik op onderstaande button voor het complete programma en meld je aan!

Programma en aanmelden